Zelf Glutenvrij Brood Bakken

Wat is Glutenvrij Brood


Glutenvrij brood is zoals de naam doet vermoeden brood zonder gluten.

Gluten zijn een onderdeel van het eiwit in tarwe, rogge, spelt, gerst, haver en kamut. En dus bevat bloem van deze granen gluten.

Nu zijn er mensen die een glutenintolerantie hebben. Zo zijn er mensen met coeliakie en die krijgen door gluten een beschadiging van de darmvlokken in de dunne darm.

Gelukkig zijn er granen die geen gluten bevatten zoals gierst, teff, rijst en maïs. Maar ook andere niet-granen kunnen als vervanger gebruikt worden zoals quinoa of boekweit.

Deze broodsoort is dus eigenlijk meer uit medische noodzaak, maar hoet daarom niet slechter te smaken.

Ingrediënten Glutenvrij brood


Je kan ons recept voor zelf brood bakken volgen en in plaats van de gewone bloem een mengeling van andere meelsoorten gebruiken:
  • 50 gram teffmeel
  • 50 gram quinoameel
  • 50 gram rijstmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram maïsmeel
Voor de rest van de uitvoering kan je gewoon ons standaard recept volgen om zelf brood te bakken. Je kan zowel een oven als een broodbakmachine gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten