Stokbrood Bakken: Maak Stokbrood Met Ons Recept

Wat is stokbrood?

Stokbrood komt uit Frankrijk en wordt daar een baguette genoemd. Deze broodsoort is voor het eerst gemaakt ergens in de 19de eeuw. De manier waarop stokbrood gemaakt wordt komt uit Oostenrijk en wordt daardoor soms ook Weens brood genoemd. Dit vooral door de Fransen zelf. Zeg dus nooit "un pain Français" in Frankrijk. Het is een langwerpig brood met een krokante korst aan de buitenkant en lekkere mals broodkruim binnenin.

Ingrediënten om zelf stokbrood te maken


Volgen elementen zijn nodig voor een lekker stokbrood te bakken:
  • 450 gram tarwebloem.
  • 290 gram water (mag lauw zijn maar zeker niet te warm)
  • 9 gram zout.
  • 4 gram droge gist (of 12 gram verse gist).

Materiaal om stokbrood te bakken


De volgende zaken moet je ook in huis halen:
  • Bakpapier
  • Plastic folie
  • Bakblik, bakplaat en bakpapier
  • Bakoven

Stokbrood maken en bakken


Volg ons recept en stappenplan om zelf stokbroden te bakken:
  1. Doe de droge ingrediënten (bloem, zout en daarna gist) in een kom en meng met water. Je kan voor het kneden van het brooddeeg een broodbakmachine gebruiken.
  2. Plaats het deeg datje gemaakt hebt in een kom en laat het zeker een uur rijzen tot het in omvang verdubbeld is.
  3. Verdeel het deeg in 3 stukken en rol van elk een lange lap. Deze rol je weer op zodat je een dunne sliert krijgt.
  4. Plaats de stokbroden in vorming naast elkaar op een bakplaat en laat ze opnieuw rijzen gedurende een uur. Vergeet niet af te dekken met een plastic folie.
  5. Verwarm de oven terwijl al voor op een temperatuur van 225 °C.
  6. Alvorens je nu de bakplaat in de oven steekt snij je met een scherp mes schuin in de stokbroden. Dit is gewoon een kenmerk van stokbroden.
  7. Bak de stokbroden gedurende een half uur en laat ze daarna afkoelen.
Ziezo, nu kan je genieten van een lekker stokbrood (frans brood of baguette)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten