Volkorenbrood Bakken Met Ons Recept

Wat Is Volkorenbrood


Volkorenbrood is niet hetzelfde als bruin brood. Volkorenbrood wordt gemaakt van volkorenmeel. Dit soort meel is niet gezeefd en bevat de volledige graankorrel. Dus veel vitaminen en mineralen.

Ingrediƫnten voor volkorenbrood


De volgende zaken heb je nodig voor een volkorenbrood:
  • 500 gram volkorenmeel.
  • 4 gram droge gist.
  • 300 ml water.
  • 15 gram boter
  • 10 gram zout.
  • Een broodmachine of een over om het volkorenbrood te bakken.

Volkorenbrood Bakken Volgens Ons Recept


Voor het bakken van een volkorenbrood kan je ook gewoon ons standaard recept voor het bakken van een brood volgen. Maar hieronder hebben we nog een speciaal recept voor volkorenbrood:

  1. Meng alle ingrediƫnten.
  2. Kneed deze. Dit kan je doen met de hand of machinaal (broodmachine of kneedmachine)
  3. Doe het deeg in een kom en bedek het met plastic folie.
  4. Laat het brooddeeg rijzen het in omvang dubbel zo groot is.
  5. Druk het deeg plat en geef het de vorm die je wenst.
  6. Vet een bakvorm in met boter, doe er het deeg in en laat het opnieuw rijzen tot het verdubbeld is in omvang.
  7. Bak jouw volkorenbrood nu gedurende een half uur in een voorverwarmde oven op 220 °C.

2 opmerkingen:

  1. Je recept is niet volledig beetje knullig niet volledig.
    Je vergeet nog al wat de 2 reis Hoe lang moet dat?
    Als je de deeg in de vorm doet smeer je hem nog even in met opgeklopt ei krijg je mooi glans op je brood


    BeantwoordenVerwijderen
  2. Temp te hoog eerst 200. graden 10 min dan op 180 graden bakje heet water er bij zeer slecht recept

    BeantwoordenVerwijderen