Speltbrood Bakken: Bak Zelf Je Brood Met Ons Recept

Wat is speltbrood


Speltbrood is een brood dat momenteel aan populariteit wint. Maar je vindt deze broodsoort nog lang niet bij iedere bakker om de hoek terug. Het proces om dit brood te bakken verloopt heel gelijkaardig als bij het bakken van een gewoon brood.

Spelt is een primitievere vorm van tarwe. Deze graansoort werd 5000 jaar terug al geteeld. Er zijn veel variƫteiten en er zou zelfs een Europese spelt zijn. Hoe dan ook net zoals tarwebloem bestaat er speltbloem en dit is het type bloem dat we voor dit brood gaan gebruiken.

Ingrediƫnten speltbrood maken


Het volgende hebben we nodig voor ons speltbrood te bakken:
  • 500 gram speltbloem
  • Een halve theelepel zout (ongeveer 10 gram)
  • 7 gram droge gist of 20 gram verse gist
  • 300 gram lauw water
  • Havervlokken

Het maken en bakken van speltbrood

  1. Meng de bloem met het gist en vervolgens met het zout.
  2. Voeg water toe en begin met kneden tot je een soepel deeg hebt.
  3. Laat het deeg een uurtje rijzen op kamertemperatuur.
  4. Rol het deeg op een mooie bol.
  5. Laat het nogmaals een uur rijzen.
  6. Voorverwarm de oven op 220 °C.
  7. Schuif het deeg op een bakplaat in de oven en doe er wat havervlokken bij. Zet de oven op 200°C.
  8. Na 40 minuten is het brood klaar.
Hopelijk vind je het recept om zelf een speltbrood te bakken lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten