Bruin Brood Bakken Met Ons Recept

Wat is Bruinbrood


Er bestaan nogal veel misvattingen hierover, maar bruin brood en volkoren brood zijn 2 verschillende dingen.

Het verschil zit hem in het meel. Uit de graankorrel worden zemelen en kiemen gedeeltelijk gezeefd en dit wordt dan als bloem voor het brood gebruikt. Met dit soort bloem krijg je dus het welgekende bruinbrood.

Dit is dus een broodsoort op zijn eigen.


Ingrediƫnten Recept Bruin Brood


Om een bruin brood te bakken heb je de volgende ingrediƫnten nodig:

  • 500 gram tarwemeel geschikt voor bruin brood. (zemelen en kiemen deels uitgezeefd)
  • 20 gram verse gist
  • 15 gram zout
  • 275 ml water
  • Een beetje suiker (optioneel)
  • Een theelepel olijfolie

Hoe Zelf Bakken van een Bruin Brood


 We gaan nu starten met het maken van een bruin brood zonder broodbakmachine. Volg ons recept voor lekker bruin brood:

  1. Los de verse gist eerst op in water. Dit is nodig omdat zout de gistcellen kapot maakt waardoor ze hun werking om het deeg te laten rijzen niet zullen kunnen voltooien.
  2. Leg de tarwemeel op een tafel en maak een kuiltje. Hierin doe je het mengsel uit stap 1 en je begin je het brooddeeg te kneden terwijl je het zout er tussen door begint te mengen.
  3. Na een kwartier kneden zou het deeg als een kauwgom moeten aanvoelen qua structuur. Nu kan je het oprollen op een bolletje.
  4. Laat nu het deeg rusten in een kom totdat het in omvang verdubbeld is.
  5. Neem dit uit de kom en kneed het nogmaals een aantal minuten.
  6. Neem een bakvorm en wrijf deze in met boter. Doe hierin het deeg en laat dit nogmaals rijzen tot de omvang ongeveer verdubbeld is.
  7. Terwijl het deeg rijst kan je de oven al voorverwarmen op 220 °C.
  8. Nu kan je het bruin brood beginnen bakken.
  9. Na 3 kwartier haal je het lekker bruin gebakken brood uit de oven en nu smullen maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten